Шукають подружню пару для півторарічного польоту на Марс

Некомерційний фонд першого у світі космічного туриста Денніса Тіто Inspiration Mars ("Натхнення Марс") збирається відправити двох людей - чоловіка і дружину - в подорож на Марс. Ще до офіційного оголошення про початок прийому заявок, яке було зроблено напередодні в готелі "Пенсильванія" в Нью-Йорку, кількість добровольців вже перевищувала 10 тисяч.

Переліт продовжиться 501 день. Умови польоту максимально оптимізовані, проте, незважаючи на це, туристам доведеться провести півтора роки в повній ізоляції в закритому приміщенні в 17 квадратних метрів.

Проте найголовнішою проблемою буде вплив космічної радіації. Заряджені частки, що випускаються Сонцем, космічні промені і навіть випромінювання далеких зірок бомбардуватимуть корабель постійно. Шкоди, що завдається, буде рівноцінна викурюванню пачки сигарет в день - попереджає команда Inspiration Mars.

Припускають, що сильно постраждають м'язи і кістки членів екіпажа. Для зниження ризику на борту космічного судна з'являться спеціальні тренажери. Вартість проекту - від одного до двох мільярдів доларів США. Inspiration Mars фінансуватиме проект лише перші два роки, проте надалі знадобляться пожертвування.

Траєкторія польоту передбачає "вільне повернення", від екіпажа не знадобляться ніяких дій. Вихід на орбіту Марса не передбачається. Проте у разі форс-мажору, у Inspiration Mars немає запасного плану.

Політ запланований на 5 січня 2018 року, 20 серпня 2018 року астронавти-добровольці вже облітатимуть Червону Планету, а 21 травня 2019 року повернуться на Землю. Якщо відбудеться, він буде рекордно тривалим на сьогодні - найдовший політ складав всього 13 місяців.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>