Для волинських чиновників провели військові збори

У Володимир-Волинському гарнізоні, на базі 51 окремої механізованої бригади, відбувся навчальний збір з оборонних питань із керівництвом Волинської обласної державної адміністрації, обласної ради, головами райдержадміністрацій та районних рад, міськими головами тощо. У заході взяли участь близько 50 осіб, повідомили в Західному регіональному медіа-центрі МО України.

Перед початком активної роботи, командир 51 омбр полковник Володимир Яцків довів до присутніх посадовців порядок проведення заходу та здійснив інформаційний екскурс щодо історії 51 окремої механізованої бригади, її структури та основних завдань, які виконують військовослужбовці. Згодом, виступив військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату полковник Віталій Чурай.

Після закінчення лекційних заходів, учасники зборів вирушили до парку бойових машин бригади для участі у практичній частині навчань. Зокрема, їхній увазі були представлені зразки озброєння та військової техніки механізованих і танкових підрозділів, підрозділів артилерії та протиповітряної оборони, штатні ремонтні та транспортні засоби, що є на озброєнні у військовій частині. Ті, хто мав досвід військової служби, отримали можливість особисто ознайомитись із принципом їхньої роботи. Під час демонстрації можливостей військової логістики, керівникам державних адміністрацій та місцевих органів самоврядування було запропоновано посмакувати хлібом, який був випечений у польовий умовах.

Завершальним етапом збору стало виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї на полігоні військової частини. Учасники виконували вправи навчальних стрільб з автомата Калашникова АК-74 та 9-міліметрового пістолета Макарова .

За підсумками виконання стрільб з АК-74 кращим виявився голова Володимир-Волинської районної ради Степан Слащук. А найвлучнішими стрільцями з пістолета стали голова Володимир-Волинської районної ради Валентин Скуба та заступник Старовижівської районної ради Василь Романюк.

Після завершення практичних стрільб, посадовці ознайомилися з системою управління вогнем механізованого взводу на БМП-2 в обороні, а також - порядком практичного виконання вправ стрільб з озброєння танку Т-64.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>