У Луцьку презентували ковану книгу “Страсті Христові”

Унікальну 50-кілограмову книгу виконану з латуні, міді, сталі та різних сплавів привіз до Луцька її автор львів'янин Роман Андрійовський. Презентація шедевру відбулася у Музеї волинської ікони.

Книга - дипломна робота автора на здобуття ступеня "Магістра образотворчих мистецтв" і спільний проект з кафедрою графіки та дизайну друкованої продукції Української академії друкарства.

У сюжет книги покладено Хресну дорогу Ісуса Христа на Голгофу, яка проілюстрована сімома із чотирнадцяти стацій (зупинок). Кожна із сторінок зображує стацію Хресної дороги та супроводжується на звороті текстом у металі. Сторінки книги, накладаючись одна на одну, відтворюють картину страстей Божого Сина.

 

 

 

 

 

 

Як розповів Роман Андрійовський, робота над книгою тривала близько року. Спочатку сторінки робили з пластиліну, потім переносили на прозоре скло і лише потім на метал. Книга складається з литих і кованих частин.

Постійно фоліант зберігається у Львові в Українській академії друкарства, а з 2012 року подорожує країною з ідеєю національної єдності. Книга претендує на представлення у Книзі рекордів України.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>