Постригти собаку дорожче, ніж людину?

Здається, вислів «Ех, життя собаче» втратив свою актуальність, якщо взяти до уваги те, що нині великим попитом користуються… салони краси для собак. Тут їх миють, стрижуть, роблять маски для шерсті і навіть нарощують кігті. Правда, сільським Шарикам чи Барбосам така розкіш недоступна. Ці послуги для елітних песиків багатих господарів.

Такі специфічні модні салони краси в останні роки з’явилися у багатьох обласних центрах нашої країни. Якщо раніше більшість людей з посмішкою пройшла б повз вивіску «Собача перукарня» чи «Все для вашої Бусі», то нині туди на крутих тачках під’їжджають поважні чоловіки та дами з домашніми улюбленцями. Одна із найзатребуваніших процедур у салонах краси для собак – спеціальні маски. Їх наносять на шерсть, аби вона була шовковистою і приємною на дотик. Популярністю користуються екстравагантні зачіски, косички та бантики. У Києві стрижка тварини коштує від 250 до 600 гривень. Підфарбовування шерсті чи її колорування (і до такого додумалися!) – до 200 гривень. Для собак можна навіть парфуми підібрати – ціни від 80 до 2,5 тисячі гривень. А що ви думали? Сучасні собачки нічим не гірші за своїх гламурних господинь!

У Тернополі молода жінка, яка раніше працювала продавцем на ринку, швидко зорієнтувалася в моді – і у власній квартирі облаштувала собачу перукарню. Оксана Ільницька всьому вчилася самотужки. Їздила до Києва на спеціалізовані виставки та майстер-класи для грумерів – собачих перукарів.

– За день там навчать стригти та укладати шерсть чотирьом породам. Одне заняття коштує 50 євро. На інструмент для стрижки витратила приблизно три тисячі гривень, – розповідає жінка.

Ціни у неї більш демократичні, ніж у Києві. Стрижка собаки коштує від 75 гривень.

– Коли я роблю стрижку вже помитому й вичесаному собаці, то справляюся за 40 хвилин, – каже Оксана. – А от ердельтер’єра (тепер не дуже популярна порода) купала, вичісувала, стригла шерсть та укладала чотири години. Взяла 300 гривень. Мій рекорд – шість псів за день. Навіть кияни привозять своїх чотирилапих друзів, бо в столиці стрижка дорожча втричі.

Простий сільський охоронець двору пес Барбос так ніколи й не дізнається, як нарощують пазурі в салоні краси чи файно підстригають хвоста. Він добросовісно несе службу і не думає ні про яку моду. І скажіть, хіба між людським і собачим життям не можна провести паралель? «Хто жив, той і живе», – мудріше цієї приказки не вигадаєш.

Руслана ТАТАРИН

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>