Репетиторів і нянь теж обкладуть податками?

Влада заявила, що на часі обов’язкове загальне декларування доходів. Йдеться насамперед про тих, хто надає послуги, проте не оформляє їх як роботу. Першими у такому переліку йдуть репетитори, няні, домашні працівниці, численні майстри, які у вільний від роботи час надають дрібні послуги й отримують за це певну винагороду. Кожного з них хочуть змусити за ці копійки звітувати.

За словами експертів, величезні витрати йдуть на утримання пенсіонерів і соціально незабезпечених. Так, за утримання державного апарату пересічний українець платить в рік 765 гривень, за відсотки по держборгу – 709 гривень, на армію йде 392 гривні, на субсидії сільському господарству – 226 гривень на рік.

Крім того, кожен громадянин витрачає на ремонт доріг 505 гривень в рік, на розвиток ЖКГ – 257 гривень, духовний та фізичний розвиток – 319 гривень, охорону навколишнього середовища – 115 гривень на рік.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>