Хороша імунна система убезпечить від загострень хвороб

Прихід весни – це не лише позитивні емоції, але й загострення різних хвороб. Найчастіше, за словами медиків, турбує хронічний бронхіт, бронхіальна астма, дерматит, тонзиліт, холецистит, панкреатит, виразкова хвороба, хронічний пієлонефрит, цистит, серцево-судинні недуги. У людей з ішемічною хворобою серця напади стенокардії стають частішими, збільшується кількість інфарктів міокарду, виникають загрозливі ознаки гіпертонії, відбувається порушення мозкового кровообігу. Крім того, навесні активно поширюються респіраторно-вірусні захворювання, а також гайморит, тому треба уникати переохолодження ніг.

У багатьох весна провокує неврози та депресії. Захисні сили організму у весняний період слабшають, тому після зими шкіра рук та обличчя стає обезводненою і має тьмяний відтінок. Весною часто розвиваються вірусні захворювання шкіри, серед них – звичайні бородавки, які з’являються на руках і ногах, а також пласкі бородавки на обличчі. Одним з найбільш серйозних весняних захворювань є дерматит.

Насамперед, лікарі радять людям, які потерпають від хронічних захворювань, постійно дбати про власний імунітет. Корисно приймати препарати з ехінацеї – вони активізують імунну систему, а тому допомагають при бронхітах, трахеїтах, а також рецидивних інфекціях сечових шляхів. Бо саме при ослабленому імунітеті частіше розвиваються гострі запальні процеси, які ускладнюють вже наявні захворювання. На початку весни усі ми потребуємо додаткового прийому вітамінів. Бажано виключити з раціону гострі, кислі, пересолені страви, свіжу випічку, каву, концентровані м’ясні бульйони, копченості та алкоголь.

Скільки триває загострення хронічного процесу, невідомо. Кожен організм реагує на зміни по-своєму.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>