Засудили підпільних виробників цигарок

Набула чинності ухвала Апеляційного суду Волинської області стосовно групи осіб, з числа дванадцяти громадян України та двох громадян Російської Федерації, яких звигувачували у незаконному виготовленні цигарок під виглядом відомих торгівельних марок, повідомили у прес-групі УСБУ у Волинській області.

Підпільний цех та місця проживання для найманих працівників було обладнано у приміщенні автосервісу в одному із сіл Ковельського району Волинської області. З Києва доставили спеціальне обладнання та сировину для виготовлення тютюнових виробів.

Наймом робітників займався громадянин Російської Федерації, який підшукав одинадцять осіб - мешканців Луганської області, обіцяючи кожному щомісяця тисячу доларів США заробітної плати, а згодом перевіз їх до підпільного виробництва. Робітникам було заборонено виходити з виробничого приміщення вдень.

У серпні 2012 року під час "виробничого процесу" співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність підпільного цеху з масового виготовлення тютюнових виробів.

У результаті обшуку приміщення правоохоронці вилучили лінію з виготовлення та лінію з упаковки цигарок, 3 тонни тютюну, майже 60 тисяч пачок цигарок, 200 тисяч одиниць підроблених марок акцизного збору та ін.

Вироком суду організатору вчинення злочину призначено штраф у розмірі 56300 гривень, дев'ятеро виконавців сплатять по 10 тисяч, четверо посібників - по 5 тисяч.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>