В Україні буде валютний податок

Пенсійний збір з безготівкових операцій по купівлі-продажу валюти, який діяв в Україні до 2011 року, планується відновити. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду.

"Міністерству доходів і зборів, Міністерству фінансів і Міністерству соціальної політики доручено розробити і подати на розгляд у Верховну Раду України проект закону про введення збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкової валюти", - відзначається в повідомленні.

Законопроект розробляється відповідно до указу президента про Національний план дій на 2013 рік відносно впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Відповідний збір був введений у 1998 році і стягувався до 2011-го. За цей період до Пенсійного фонду поступило 17,1 млрд гривень. Найбільший об'єм надходжень - 2,7 млрд гривень - отриманий у 2007 році.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>