Левко Лук’яненко втомився від чужих інтриг і пішов з політики

Учора стало відомо, що голова Української республіканської партії, 84-річний дисидент Левко Лук'яненко прийняв рішення піти у відставку. "На засіданні керівного органу - центральної ради - я склав з себе повноваження глави партії, оскільки вважаю, що я вже не в тому віці, щоб очолювати партію і продовжувати розвивати її", - заявив "Ъ" пан Лук'яненко. За його словами, він залишається в статусі почесного голови УРП, а главою партії до проведення з'їзду був обраний глава громадської організації "Громадська ліга УКРАЇНА-НАТО" Сергій Джердж, пише "Комерсант-Україна".

Говорячи про передачу поста глави партії своєму заступникові, пан Лукьяненко назвав і інші причини свого рішення - зокрема, конфлікт між керівниками парторганізацій. "У травні 2012 року в УРП сталися деякі конфлікти через невдоволення діями керівництва київського міського осередку партії, і вони також привели до того, що я був вимушений передати повноваження голови партії Сергію Джерджу", - розповів Левко Лук'яненко. Відносно подальшого розвитку партії він відмітив, що в ній існують зараз дві різні позиції - "консервативна і позиція прибічників оновлення партії". "Перехід влади в партію відбувається небезболісно, це можна трактувати як розкол, але я вважаю це природним процесом, - завірив пан Лукьяненко. - Крім того, в розпалюванні конфлікту в УРП зацікавлена нинішня влада, їх агентура попрацювала і серед наших партійців".

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>