Столітня бабця зависла… на кондиціонері на четвертому поверсі

Тривожний виклик отримали рятувальники Рівного: на четвертому поверсі багатоквартирного будинку на вулиці Миру на кондиціонері головою униз висіла… бабуся. Вона будь-якої миті могла впасти.

Повідомлення надійшло від випадкових перехожих о 9 годині ранку 16 квітня. Люди побачили, що на кріпленнях кондиціонера між третім та четвертим поверхами головою донизу висить старенька, й не стали гаяти часу, відразу зателефонувавши професійним рятувальникам. Ті примчали на виклик оперативно, адже дорогою була кожна секунда.

Як розповіли у Головному управлінні державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, на момент прибуття рятувальників жінка трималася за кріплення кондиціонера лише однією ногою! Одна група, піднявшись по пожежній автодрабині, підтримувала бабусю знизу, щоб та не впала, а інші бійці Держслужби з вікна квартири піднімали стареньку. Жінку спочатку обв'язали рятувальною мотузкою, далі обережно звільнили ногу та затягнули до помешкання. Уся рятувальна операція зайняла не більше десяти хвилин. Медики, що оглянули врятовану, не виявили жодних ушкоджень.

Як виявилося, потерпіла ледь не вкоротила собі віку з власної необережності. Бабці Марії - 97 років! Вона пояснила своїм рятівникам, що просто хотіла зачинити вікно, однак не розрахувала власних сил, занадто сильно перехилилася та випала… На щастя, "політ" старенької стримав кондиціонер - це і врятувало бідолашній життя.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>