До Луцька прибуває велика святиня

В Україні проходить хресний хід з православними святинями всесвітнього значення - часточкою Чесного і Животворящого Хреста Господнього та мощами святих рівноапостольних царів Костянтина і матері його Олени.

- З благословення митрополита Київського і всієї України Володимира святиня з 13 лютого по 3 червня побуває в усіх єпархіях УПЦ та обласних центрах. Хресна хода приурочена 1025-річчю Хрещення Київської Русі та 1700-річчю видання Міланського едикту святим рівноапостольним Костянтином, згідно з яким припинилися гоніння на християн, і їм уже можна було вільно збиратися на молитву і прославляти Бога, - сказав на прес-конференції митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. - У Рівному святиня перебуватиме 23-25 квітня, у Свято-Покровському храмі Луцька ковчег зустрічатимуть 25 квітня о 15-й годині. Наступного дня святі мощі о 15 годині перенесуть до храму Всіх святих землі Волинської, де до них можуть прикластися віруючі протягом доби. У суботу, також о 15-й годині, їх перевезуть до Володимира-Волинського, а вже звідти - до Львова.

Водночас владика Ніфонт наголосив, що до 1025-річчя Хрещення Русі на Волинь влітку прибуде і список Почаївської ікони Божої Матері. Митрополит поділився з журналістами також ще однією радістю. Навколо Луцька на основних автошляхах буде встановлено сім поклонних хрестів - на вулицях Дубнівського, Ковельського, Володимир-Волинського, Львівського, Рівненського, Ківерцівського та Жидичинського напрямків.

- Я давно виношував цей задум у серці, щоб встановити такі обереги, - сказав владика. - Ми отримали на це дозвіл у Києві. Тож тепер хрести оберігатимуть Луцьк. А наш православний люд завжди шанобливо ставився до таких хрестів.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>