В середньому один депутат обходиться українця у 47 тисяч гривень на місяць

Утримання одного українського парламентаря і його помічників без урахування надбавок обходиться казні більш ніж у 47 тисяч гривень на місяць, пише Фокус.

Згідно з проектом кошторису Верховної Ради на 2013 рік, зарплата голови Верховної Ради Володимира Рибака складає 20 240 грн, включаючи оклад, премію і гарантовані надбавки. Також спікер може розраховувати і на щомісячну надбавку в 2 300 грн за науковий ступінь, почесне звання і знання іноземної мови.

Зарплата віце-спікера Ігоря Калетника складає 19 400 грн. Платня другого заступника, свободівця Руслана Кошулинского - 18 600 грн мінус податки.

Тридцять п'ять керівників депутатських фракцій і комітетів, серед яких Арсеній Яценюк, Олександр Єфремов, Сергій Ківалов, Давид Жванія, Володимир Литвин, Микола Мартиненко, Олександра Кужель, Борис Колєсніков, Микола Томенко, заробляють 17 900 грн в місяць "брудними". Зарплата інших депутатів, залежно від комітетських посад, на 100-500 грн менше. Місячний фонд оплати фонд оплати праці парламентарів складає 8 млн грн. Таким чином, на зарплату депутатам в 2013-му буде витрачено $12 млн "брудними".

Зокрема витрати на депутатські повноваження оцінюються в 17,4 тис. грн, голий депутатський оклад - в 6 тис. 109 грн. На утримання помічників нардепів витрачається в місяць 19 тис. гривень, на їх відрядження 400 гривень. При цьому, як відмічає видання, зарплата передбачається максимум для 4 помічників з 31 допустимого.

Оренда приміщень для зустрічей з виборцями коштує 67 грн, утримання приміщень для прийняття громадян - 167 грн, проходження через зал офіційних делегацій - 170 грн.

На виступи на радіо, ТБ, в пресі парламентарі витрачають 500 грн в місяць, а на публікацію статей в ЗМІ - 50 грн.

Крім того, вартість телефонних розмов і канцелярії народних обранців в сумі складає 559 грн, проїзд оцінюється в 2 тис. 680 грн в місяць.

А середня зарплата по Україні в лютому склала 3044 грн.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>