Епідемія грипу загрожує не всім

Хоча взимку нас готували до епідемії, але, дякувати Богу, вона нас оминула. Проте епідеміологи кажуть, що кілька українських міст до неї наблизились, зокрема столиця. В Інституті епідеміології не виключають, що епідемія грипу в країні може початись у квітні.

Нині на ГРВІ та грип хворіють 251 тисяча українців. Четверо людей померли від грипу. Медики зазначають, що коливання погоди надто підступні, а тому з настанням весни людям треба бути обережнішими і не спішити переодягатися у легкий одяг. Провокує грип ослаблена імунна система та авітаміноз. Це впливає й на перебіг грипу – він тоді протікає значно важче.

Зараз частіше хворіють діти. Тому, щоб запобігти захворюванню, їм потрібне збалансоване харчування, помірне фізичне навантаження, відповідний одяг. Але наразі до епідемії в країні далеко: приріст захворюваності склав два відсотки. Чомусь найчастіше грипом хворіють у Києві, Львові та Донецьку. Ріст захворюваності спостерігається зараз і у Запорізькій області. Що стосується Волині, то тут говорять про спад захворювання на грип та ГРВІ на 10 відсотків.

Столична влада для запобігання цим хворобам продовжила весняні канікули у школах на три дні – до 4 квітня.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>