Закордонний паспорт на Волині “подешевшав” на 175 гривень – офіційно

Волинський адміністративний суд задовольнив позов прокуратури Волині про визнання протиправними дій і бездіяльності Управління Державної міграційної служби області.

Прокурорськими перевірками, проведеними за зверненнями журналістів інтернет-видання "Четверта влада", було встановлено, що службові особи Управління Державної міграційної служби області, всупереч вимогам законодавства, при оформленні паспортів для виїзду за кордон нав'язували громадянам не передбачені законодавством послуги з інформаційного забезпечення Волинської філії ДП "Документ" вартістю 100 грн. та послуги страхової компанії "ВУСО" вартістю 75 грн., повідомили у прес-службі прокуратури області.

Окрім того, працівники ДМС в області допускали оплату наданих послуг з оформлення паспортних документів безпосередньо в місцях їх надання, а не шляхом перерахування замовником коштів через банківські установи. Надавали посадовці УДМС і можливість службовим особам Волинської філії ДП "Документ" брати безпосередню участь в оформленні паспортів громадянина України для виїзду за кордон, що також є незаконним.

Задля усунення виявлених порушень вимог законів прокурором Волинської області 11 лютого 2013 року начальнику Управління Державної міграційної служби у Волинській області було внесено подання. Проте жодних заходів до усунення порушень посадовцями УДМС вжито не було. Тому прокуратура області звернулась до Волинського окружного адміністративного суду області з позовом.

Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури. Рішення суду наразі набуло законної сили. Отож, волиняни тепер не сплачуватимуть зайвих платежів при оформленні паспорта для виїзду за кордон.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>