На Волині таки будуть приватні торфовища

Сесія Волинської обласної ради дозволила приватному підприємству "Зелена енергія В" розвідувати і розробляти торфовища на 5 родовищах, частина з яких може торкнутися й земель природно-заповідного фонду.

Проект рішення на сесії обласної ради розглядався уже не вперше. Раніше його відхиляли через екологічні застороги та сумніви у самій фірмі. Однак "Зелена енергія В", поступово спромоглася схилити на свій бік чимало лобістів. І ось на XVIII-й сесії обласної ради рішення затвердили, попри те, що його противники на засіданні озвучили чимало цікавих фактів. Зокрема про те, що за "Зеленою енергією В" стоять офшорні компанії, а сама вона зареєстрована за тією ж юридичною адресою що й столичний завод "Маяк", на якому виготовляють кулемети. Проте цього разу ніякі аргументи не діяли.

Депутати обласної ради від ВО "Свобода" резонно підозрюють, що поява на волинських торфовищах приватної фірми з туманними перспективами є черговим кроком задля приватизації галузі в області з наступним захопленням державного підприємства "Волиньторф".

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>