За зиму на Волині зруйнувалася третина усього дорожнього покриття

У зв'язку з нестабільними перепадами погодних умов та великим напливом вантажних автомобілів цієї зими зруйновано 84 тис. кВ. м. дорожнього покриття, що вимірюється в 1028 км (або третина від загальної кількості), повідомив начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак.

Нині погода дозволила дорожникам розпочати ремонтні роботи, за які взялися понад два десятка бригад. Загалом цьогоріч на ремонт дорожнього полотна різного значення на Волині передбачено майже 230 млн грн. План реконструкції автомобільних доріг державного, місцевого значення та доріг комунальної власності обговорили на нараді у першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка, повідомила прес-служба Волинської ОДА.

На ремонт доріг державного та місцевого значення з спецфонду виділено 108,9 млн грн, а це - на 12 млн грн більше, ніж торік. Зокрема, на зимове утримання шляхів вже витрачено 24,4 млн грн.

Щодо комунальних доріг, то як повідомив начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Леонід Кирильчук, в регіоні заплановано відремонтувати 830 об'єктів. На ці цілі області передбачено 112,4 млн грн.

Окреслюючи завдання, він висловив незадоволення темпами виготовлення в районах проектно-кошторисної документації на дороги, що потребують ремонту. "Ми обов'язково вимагаємо, щоб в проектних документах було вказано термін виконання ремонтних робіт та гарантія експлуатації оновлених автошляхів. Отже, халатно поставився до ремонту - ліквідовуй брак за власні гроші", - зазначив Леонід Кирильчук.

Окрім того, на нараді заслухали звіт про роботи з ремонту доріг до кладовищ та храмів, який, згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, має бути здійснений напередодні Великодня.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>