Березовий сік продовжить вік

З прадавнини люди знали про користь «березових сліз», а тому намагалися напитися їх досхочу та ще заготовити про запас. Березень завжди вважався першим оздоровчим місяцем у році.

Цінність березового соку в тому, що він багатий на необхідні для організму цукри, органічні кислоти, ферменти, солі кальцію, магнію, заліза, мікроелементи. Він руйнує сечові камені, ефективний при лікуванні виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, печінки, жовчного міхура, нирок, недокрів’я, головного болю, цинги, бронхіту, туберкульозу легень, кашлю, а також при ревматизмі, радикуліті, подагрі, артриті. Корисний і при шкірних захворюваннях та запальних процесах різного походження, включаючи онкологічні хвороби.

Ним вмивалися, щоб позбутися вугрів та пігментних плям, на екземи та лишаї робили примочки.

Лікувально-оздоровчий курс березовим соком триває місяць, коли треба його випивати по три склянки на день. Лікуючи екзему та лишай, дозу можна збільшити.

Пам’ятайте, що після того, як сік перестав капати, треба дірочку забити кілочком та змазати пластиліном, воском чи фарбою і обов’язково подякувати дереву за напій. Чим дбайливіше будете поводитися з берізкою, тим кращий ефект матимете від її дарів.

Заготовляючи березовий сік, його розливають у пляшки (у кожну можна додати по 2 ч. л. цукру) і зберігають у погребі чи холодильнику.

А ще у цей час корисно вживати хвою сосни – джерело вітаміну С, чудовий антиоксидант, який захищає організм від старіння, вірусів, інфекцій, новоутворень. Із соснової хвої готують таку оздоровчу настоянку: 50 г хвої заливають 0,5 л гарячої води, кип’ятять на малому вогні протягом 10 хв, настоюють 2-3 години і проціджують. Вживають протягом дня за три прийоми.

Хвойний напій можна ще приготувати з додаванням лимона чи сироватки: 4 склянки подрібненої хвої заливають 3 склянками води, додають сік лимона за смаком або 1-2 ложки сироватки. Суміш витримують у темному місці протягом 2-3 днів, проціджують. Вживають по 1-2 склянки, додаючи за смаком мед чи цукор. У склянці цього напою більше вітаміну С, ніж у такій же кількості лимонного соку.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>