Найбільше забруднюють повітря у Луцьку автомобілі

За минулий рік в атмосферу міста потрапило 12,4 тис.т шкідливих речовин, що на 2,2% менше, ніж у 2011р. Понад 92% забруднюючих речовин потрапили у повітря від пересувних джерел. Основними забруднювачами у цій категорії є власники автомобільного транспорту (11,2 тис.т, або 97,9%).

Організації та підприємства міста (у переліку їх 45) торік в атмосферу викинули 924,8 тис.т забруднюючих речовин, що на 1,4% більше, ніж у попередньому році. Серед них 91,7% загального обсягу від підприємств промисловості. Основними забруднювачами були ПАТ "Гнідавський цукровий завод", ТзОВ "Західна теплоенергетична група" та ДКП "Луцьктепло", на які припадає майже 48% викидів у місті, інформує головне управління статистики у Волинській області.

У сумарній кількості шкідливих речовин викиди оксиду азоту та метану, які належать до парникових газів, становили відповідно 101,7 т та 39,3 т, або 1,1% загального обсягу. Крім того, від всіх джерел в атмосферу потрапило 533,2 тис.т діоксиду вуглецю, який також впливає на зміну клімату.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>