Ярослава Мазурка посмертно обвинувачують ще у шести жорстоких злочинах

Досудове розслідування щодо одного з найгучніших і найзагадковіших злочинів минулого року - розстрілу в столичному гіпермаркеті "Караван" - завершено. Про це повідомляє телеканал ТВІ з посиланням на Головне слідче управління МВС України.

"Уже є результати усіх призначених досліджень, і матеріали направлено в прокуратуру Києва для вирішення питання про закриття кримінального провадження за ч. 5 ст. 284 Кримінального кодексу - у зв'язку зі смертю підозрюваного Ярослава Мазурка. Грунтуючись на результатах експертиз і свідченнях свідків, слідство вважає, що ім'я "караванського" стрільця може фігурувати ще в низці злочинних епізодів, які раніше вважали нерозкритими", - зазначено в повідомленні.

Крім "Каравану", - це шість злочинів, які об'єднують саморобні кулі. Перше вбивство датується 26 січня 2004 року. В одній із багатоповерхівок столичної Оболоні невідомий холоднокровно розстріляв прапорщика держслужби охорони Григорія Нагорнюка і сержанта В'ячеслава Скоболя, які прибули за тривожним викликом до однієї з квартир. Незважаючи на те, що вже через пару хвилин на місці була міліція, вбивці вдалося втекти (він скористався технічними поверхами).

Два злочини належать до 2009 року, коли без будь-якої причини було жорстоко розстріляно циганку з дитиною і скоєно напад на чоловіка, який входив до під'їзду свого будинку. Так само безглуздо 2010 року було розстріляно жінку-бомжа.

"Ми вважаємо, що Мазурок міг випробовувати на цих людях свої саморобні кулі. Можливо, він також мав відхилення в психіці й таким чином знаходив для себе розрядку", - зазначило джерело в правоохоронних органах.

Як повідомляли раніше ЗМІ, Мазурка підозрювали в розстрілі молодого військового з дівчиною в Солом'янському районі столиці. Це сталося над ранок 20 липня минулого року поблизу дитячого майданчика серед будинків. У загиблих нічого не зникло, вони нікому не завдали шкоди. Проте той, хто в них стріляв, робив це свідомо. Рішення з цього епізоду теж повинна ухвалити прокуратура.

Єдиний випадок, де можна угледіти користь, це вбивство двох "чорних" археологів у лютому 2009 року під Києвом. Тоді у копачів було викрадено дорогий металошукач фірми Minelab Quattro - такий самий під час обшуку знайшли у квартирі Ярослава Мазурка після розстрілу в "Каравані".

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, зухвалий розстріл, який дав хід гучній справі, стався 26 вересня минулого року. Через тиждень міністр МВС оголосив у розшук уродженця Львівської області Ярослава Мазурка, який останні десять років жив із сім'єю в Києві. 7 листопада Мазурка знайшли мертвим у Сирецькому лісі. За версією слідства він пустив собі кулю в голову.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>