Волинь переходитиме на альтернативне паливо

На Волині 21 котельню підприємств комунальної теплоенергетики планують перевести на альтернативне паливо. Така реконструкція дозволить на 55 відсотків скоротити споживання природного газу цими підприємствами, такі дані озвучив у столиці перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко на нараді під головуванням Віце-прем'єр-міністрів Олександра Вілкула та Юрія Бойка.

Основним споживачем природного газу на Волині є населення (56% загального обсягу). Частка промисловості - 18%, бюджетної сфери - менше 3%, а теплопостачальних підприємств - 19%.

Олександр Башкаленко наголосив, що найоптимальнішим шляхом економії природного газу для Волині є реконструкція теплогенеруючих підприємств, спрямована на заміщення блакитного палива альтернативним паливом. За рахунок здійснення реконструкції тепломереж комунальної теплоенергетики із застосуванням попередньо теплоізольованих труб (відповідно до проектів, які на даний час уже розроблені) буде досягнуто економію ще 8 млн куб. м природного газу. Серед промислових підприємств, що мають власні газоспоживаючі котельні, визначено 46, які рекомендовано перевести на використання пелет.

За словами Олександра Башкаленка, відповідно до Регіональної програми підвищення енергоефективності області на 2011-2015 роки, за рахунок розроблених заходів з переведення підприємств комунальної теплоенергетики, промислових підприємств і закладів бюджетної сфери на альтернативні види палива, заплановано досягнути зменшення споживання природного газу на 50%.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>