Бензин дорожчатиме, але поетапно

Оголошеного подорожчання пального на 6-7 гривень в Україні не буде. Так запевняють в Міністерстві інфраструктури України.

"Мінінфраструктури наголошує: розповсюджена у мас-медіа інформація що підвищення акцизного збору призведе до подорожчання пального на 6-7 грн., не відповідає дійсності", - йдеться на сайті міністерства.

Оптимізація акцизу на пальне до мінімального євроепейського рівня - це лише пропозиція Мінінфраструктури та Укравтодору, викликана необхідністю збільшення надходжень та виключно цільового спрямування коштів для покращення якості доріг в Україні та відповідно підвищення безпеки руху. Передбачається, що розробкою механізму поступової зміни акцизних ставок на пальне займатиметься спеціально утворена робоча група, до складу якої увійдуть спеціалісти Мінінфраструктури, Мінекономіки, Мінфіну, Укравтодору, автоперевізники, профспілкові, громадські організації.

Після напрацювання проекту рішення, його розмістять на сайті Мінінфраструктури для публічного обговорення. Й лише після врахування зауважень та пропозицій експертів громадськості на розгляд Уряду буде подано економічно обгрунтований та виважений проект нормативного акту.

Дорожники пропонують запровадити поетапне, по мірі зростання економічного рівня, до 2018 року, збільшення ставок акцизного збору на нафтопродукти до розмірів, що дорівнюватимуть мінімальним європейським.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>