Юрій Луценко вийшов на волю і взяв участь у мітингу

Вчора колишній Міністр внутрішніх справ України був звільнений від подальшого відбування ув'язнення.

Указ про його помилування разом з кількома іншими засудженими, у тому числі й колишнім Міністром охорони навколишнього природного середовища України Григорієм Філіпчуком, підписав Президент України Віктор Янукович.

Відповідні пропозиції Главі держави внесла Комісія при Президентові України у питаннях помилування, повідомляє сайт Президента України (http://www.president.gov.ua/news/27345.html).

Як відомо, за ініціативою Президента в Україні відбувається реформування кримінального та кримінально-процесуального законодавства, спрямоване на гуманізацію правових норм та зменшення кількості осіб, що утримуються під вартою.

З проханням про помилування Юрія Луценка до Президента України звернулася Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Також щодо помилування колишнього Міністра внутрішніх справ до Глави держави звернулася Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Кваснєвського.

Це звернення Наглядової місії Європейського парламенту до Президента підтримала дружина Юрія Луценка - Ірина Луценко. "Щиро вдячна президенту Коксу та президенту Кваснєвському, та підтримую їх у гуманітарній місії відносно мого чоловіка", - зазначила вона.

Юрій Луценко уже встиг у неділю взяти участь у акції протесту "Вставай Україно", яка відбулася у Києві. Щоправда перед учасниками мітингу він виступив по телефону.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>