Волинський губернатор отримав медаль одного з етапів кубка світу з біатлону

Учасниця двох Паралімпійських ігор, багаторазовий переможець та призер етапів і фіналів Кубка світу з біатлону та лижних гонок серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Юлія Батенкова-Бауман подарувала голові Волинської облдержадміністрації Борису Клімчуку медаль одного із етапів кубка світу з біатлону. Такий президент губернатор отримав під час офіційної зустрічі зі спортсменкою.

Зі свого боку Борис Клімчук вручив спортсменці подяку обласної державної адміністрації, а від обласного благодійного фонду "Рідна Волинь" подарував планшет та виділив кошти на купівлю трьох пар лиж, щоб вона мала змогу змагатись на найвищому рівні в сучасному та найкращому екіпіруванні.

Нині Юлія Батенкова-Бауман веде активну підготовку до Паралімпійських ігр у Сочі, які відбудуться в наступному році. На цих змаганнях від неї очікують найвищих результатів.

Юлія Батенкова-Бауман - заслужений майстер спорту України (лижні гонки), майстер спорту України міжнародного класу (біатлон). Нагороджена орденом княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів.

Юлія народилась 20 вересня 1983 року у Криму. Займатись спортом розпочала у 2002 році на відділенні легкої атлетики волинської обласної ДЮСШ інвалідів, а вже наступного року стала чемпіонкою України з легкої атлетики у бігу на 200 та 400 метрів та в метанні списа. В 2004-му році Юля Батенкова-Бауман на чемпіонаті України здобула перші місця у бігу на 800 метрів та стрибках у довжину. Паралельно з легкою атлетикою вона розпочала відвідувати заняття із зимових видів спорту (лижні гонки та біатлон).

Батенкова була учасницею двох зимових Паралімпіад, де виборола п'ять срібних та чотири бронзові медалі.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>