У четвер в Україні засідали дві Верховних Ради – волинські депутати-мажоритарники «засвітилися» у провладній

В українському парламенті продовжується ескалація конфлікту між провладною більшістю та опозиційною меншістю. Сьогодні, 4 квітня, відбулося два засідання Верховної Ради України.

 

Провладна більшість, яка складається з фракції Партії регіонів, Комуністичної партії України та позафракційних депутатів-мажоритарників, уникаючи блокування трибуни, зібралася у приміщенні парламентських комітетів. На цьому засіданні народні обранці розглядали усі питання за скороченою процедурою і голосували за законопроекти підніманням рук. Зрештою сама процедура була сумнівною, оскільки не зрозуміло, яким чином підраховували голоси. За інформацією прес-служби Волинської організації ВО «Свобода», на засіданні провладних фракцій були присутні й волинські олігархи Сергій Мартиняк, Степан Івахів та Ігор Єремеєв.

Друга частина депутатів – опозиційні фракції «Батьківщини», «Свободи» і «Удару» залишилися у будівлі під куполом, де вирішували, як чинити у цій непростій ситуації. Лідер опозиції Арсеній Яценюк назвав засідання більшості державним переворотом.

Також, з’явилася інформація про вихід з фракції «Батьківщини» кількох депутатів. Дехто з них навіть побував на засіданні у приміщенні парламентських комітетів. Загалом ситуація в опозиційній команді напружена, оскільки окремі представники не погоджуються із діями лідерів опозиції.

У неділю опозиція збирається провести у Києві масштабну акцію протесту.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>