НКРС підвищує граничні тарифи на місцевий зв’язок

Нацкомісія по регулюванню сфери зв'язку і інформатизації на засіданні 4 квітня прийняла рішення підвищити граничні тарифи на стаціонарний телефонний зв'язок.

Як і минулого року, підвищення проходитиме в два етапи – з 1 травня і 1 листопада, повідомляється в релізі НКРС, пише Лівий берег.

«По нині чинних граничних тарифах місцевий телефонний зв'язок, передусім сільський, є збитковим для операторів телекомунікацій: так, тарифи на сільський телефонний зв'язок складають лише близько 40%% від собівартості обслуговування», – пояснюють своє рішення в комісії.

За даними видання «Реальна економіка», березневе підвищення складе 7%% для жителів міст і 10%% для селян. Листопадове - 15%% тільки для жителів сіл. Виходячи з розміру нинішніх граничних тарифів, з травня вони виростуть до 26,24-29,17 грн/місяць в містах і 15,32-17,53 грн/місяць в селах.

Нагадаємо, що минулого року стаціонарний телефонний зв'язок дорожчав двічі. З 1 липня користування телефоном для жителів міст подорожчало на 10%%, до 27,26 грн без почасової оплати і 24,52 грн з почасовою оплатою. У сільській місцевості подорожчання проводилося в два етапи по 10%% кожен, внаслідок чого ціни виросли до 16,38 грн без почасової оплати і до 14,32 грн з почасовою оплатою.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>