«Всихаєте» від гріхів, Бог умертвляє ваших дітей

Здається, про піст, час для духовного очищення, найкраще можуть сказати угодники Божі, які своїм життям і подвигами заслужили славу Господню.

Косма Етолійський – святий і мученик, що зробив свій великий внесок у справу збереження православ’я, відомий чудотворними здібностями і пророцтвами. Про свої стосунки з різними конфесіями писав так: «Десять тисяч християн мене люблять і один – не дуже. Тисяча турків мене люблять, один не дуже. Тисяча євреїв хочуть моєї смерті і тільки один проти». Саме євреї «постаралися», щоб він був повішений 24 серпня 1779 року. Канонізований у 1961-му році.

У його роздумах про піст є цікаві думки стосовно батьківства: «Хай буде прославлений Бог, що дарував нам три методи боротьби з дияволом: сповідь, піст, молитву. Коли зрізаєш дерево, то гілки його відразу засихають, а якщо поливаєш його корінь – гілки наповнені силою. Так і вас, батьків, можна порівняти з деревом: ви корінь ваших дітей, і коли ви «поливаєте» себе постами, молитвами, милостинею і добрими справами, Бог береже і ваших чад. А якщо ви «засихаєте» від гріхів, Бог умертвляє і ваших дітей, відправляючи у пекло разом з вами. Якщо яблуня дає кислі яблука, хто винуватий: яблука чи яблуня? Яблуня. Отже, поступайте правильно ви, батьки, щоб і ваші «яблука» ставали солодкими».

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>