Сам виписав “липовий” штраф – сам і заплатив

Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура провела перевірку додержання працівниками лісової охорони Державного підприємства "Володимир-Волинське лісомисливське господарство" вимог закону при притягнення винних у скоєнні правопорушень осіб до адміністративної відповідальності.

Виявлено факт, коли з метою нарощування статистичних показників інженер охорони і захисту лісу вдався до фальсифікації матеріалів про адміністративне правопорушення, сплативши при цьому замість громадянина накладений на нього штраф в розмірі 85 грн. та нараховану шкоду в сумі 32 грн. 90 коп., повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Мають місце і випадки накладення працівниками лісової охорони на правопорушників штрафів у розмірі, що не відповідає законодавчо встановленому.

При виявленні аналогічних правопорушень однією посадовою особою призначалися порушникам різні розміри стягнення без будь-якого обґрунтування такого рішення.

Виявлено перевіркою і факт не вжиття посадовими особами ЛМГ заходів щодо стягнення з винних осіб у цивільно-правовому порядку збитків, завданих лісомисливському господарству, на суму 9085 грн.

Задля усунення виявлених порушень закону Володимир-Волинським міжрайонним прокурором директору ДП "Володимир-Волинське ЛМГ" внесено подання.

За наслідками його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 10 працівників лісової охорони та скасовано три незаконних постанови про накладення адміністративних стягнень.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>