У Луцьку директора училища засудили за збір благодійних внесків

10 тисяч гривень штрафу зобов'язав сплатити Луцький міськрайонний суд директора Луцького вищого професійного училища Геннадія Батова за організацію збору благодійних внесків з учнів навчального закладу.

Перевіряючи дотримання законодавства у закладах професійно-технічної щодо надання освіти на безоплатній основі, прокуратура міста Луцька знайшла порушення у Луцькому вищому професійному училищі.

Зокрема, директор цього навчального закладу у 2009-2011 роках на зборах батьків і учнів для покращення матеріальної бази вимагав переказувати кошти на рахунок благодійного фонду, створеного при училищі. Щороку сума такого "благодійного внеску" зростала. В 2009 році вона становила 1000 грн., в 2010 - 1400 грн., а у 2011 зросла до 1800-2000 гривень.

Прокуратура за даними фактами порушила кримінальну справу, кваліфікувавши дії директора як незаконну вимогу оплати за навчання.

Геннадій Батов та його захисник у судовому засіданні спростовували усі звинувачення, пояснюючи, що усі сплати були добровільні. Ці кошти справді вкладались у розвиток навчального закладу. Зокрема тут облаштували найкращу в області лабораторію для навчання кухарів-кондитерів. Кошти від батьків та учнів надходили у безготівковій формі через фонд сприяння розвитку училища. Однак суд на ці аргументи не зважив, і визнав Геннадія Батова винним. Засуджений збирається подати апеляцію на це рішення.

Такий вирок, по суті є прецедентом, адже ні для кого не секрет, що добровільні внески існують практично в усіх школах та садочках Луцька. І найчастіше кошти збираються готівкою. Тому, теоретично, на лаві підсудних може опинитися будь-хто з керівників цих закладів.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>