Волинським рибникам допоможуть з кредитами на придбання малька

На виконання Програми розвитку рибного господарства у Волинській області на 2011-2015 роки орендарям водних об’єктів виділятимуться кошти обласного бюджету на відшкодування відсоткової ставки кредитів на закупівлю малька риб, повідомили у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Компенсація надається орендарям водних об’єктів, які залучили короткотермінові кредити (на термін до 12 місяців) у поточному році для закупівлі малька риб. Компенсація відсотків за укладеними кредитними договорами у поточному році здійснюється з моменту укладення кредитної угоди до 31 грудня поточного року.

Визначення позичальників, яким надається компенсація, здійснюється обласною комісією з питань організації пільгового кредитування підприємств агропромислового комплексу. Орендарям необхідно знати, що при отриманні у користування водних об’єктів з метою риборозведення необхідно дотримуватись зональної рибопродуктивності, яка згідно наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 30.01.2013 року № 45 для Волинської області становить 5 ц/га при екстенсивному (випасному) веденні господарства і 14 ц/га при інтенсивному (годівлі) веденні господарства з дня набрання чинності Закону України «Про аквакультуру».

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>