Україна отримала першу поставку газу з Європи через Угорщину

Україна приступила до реверсних поставок природного газу через Угорщину, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Мені дуже приємно повідомити вам, що сьогодні, і це знаменно, українсько-угорський кордон перетнула перша молекула угорського газу за реверсною системою поставок газу в нашу країну", - сказав топ-чиновник на прес-конференції сьогодні в Будапешті.

"Це дуже велика подія. Вона реально означає прорив в енергетичній залежності України", - похвалився прем'єр, повідомляє Кореспондент.biz (http://ua.korrespondent.net/business/economics/1533426-persha-molekula-azarov-pohvalivsya-startom-reversnih-postavok-gazu-z-ugorshchini).

Більше того, Азаров розповів, що під час переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном також порушувалося питання збільшення можливостей транзиту в Україну палива.

"Відповідні вказівки пан прем'єр віддав своїм підлеглим. Відповідна робота буде проводитися і з нашого боку", - зазначив він.

До речі, вартість імпортованого з Німеччини природного газу для України в січні склала $390 за тисячу кубометрів.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>