Депутату обласної ради не вдалося сховатися за судовими рішеннями

Слідче управління УМВС України у Волинській області минулого року розслідувало кримінальну справу стосовно депутата обласної ради, колишнього директора ТзОВ «Волинь Ліс Сервіс» Олега Чикиди за фактами створення фіктивного підприємства та незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на створення додаткових робочих місць, в особливо великих розмірах. Кримінальну справу уже скеровано до суду.

Під час розслідування справи, у лютому 2012 року, депутат облради пред’явив до Волинського окружного адміністративного суду позов про визнання протиправними дій Державної фінансової інспекції у Волинській області та зобов’язання виключити з акту ревізії господарського товариства висновки про завдання державі збитків в розмірі 5,9 мільйонів гривень.
Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 22 червня 2012 року позов було задоволено в повному об’ємі. Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 13 листопада 2012 року це рішення залишено без змін.
Задля захисту економічних інтересів держави прокуратурою області незаконні рішення судів оскаржено до суду касаційної інстанції. Вищим адміністративним судом України касаційну скаргу прокуратури області задоволено. У задоволенні позову депутата відмовлено. Незаконні рішення судів нижчих інстанцій скасовані.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>