Чи повинні годувати підготовчу групу?

 «Ми живемо у Чорнобильській зоні. З 1 вересня моя дитина піде у перший клас. Зараз ходить у підготовчу групу. Дитячий садок вона не відвідувала, бо не було місця. Кожного дня підготовчі заняття тривають по дві-три години, а їсти дітям ніхто не дає, хоча школярів та малюків у садочку харчують безкоштовно. Поясніть, будь ласка, чому?»

Ніна, Зарічненський район, Рівненська область

У відділі освіти Зарічненської райдержадміністрації, посилаючись на Департамент соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповіли, що безкоштовним харчуванням забезпечуються лише ті діти, які ходять до дитячого садочка або школи. Згідно з пунктом 12 статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», батькам потерпілих дітей, які не відвідують дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, виплачується грошова компенсація.

Марія МАРТИНЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>