“Богдан” знову збиратиме Лади і Hyundai

Корпорація "АвтоВАЗ" в березні відновить постачання машинокомплектів для української корпорації "Богдан". У 2013 році планується постачання приблизно 10 тисяч машинокомплектів для випуску автомобілів "десятого" сімейства. Про це повідомив директор із зовнішніх зв'язків російського автозаводу Ігоря Буренкова.

За його словами, реалізацією зібраних машин буде займатися сам "Богдан". "Десятки" "АвтоВАЗ" вже кілька років не проводить - їх замінила Lada Priora, повідомляє "Під прицілом" (http://p-p.com.ua/articles/31287/).

Прес-секретар української корпорації Сергій Красуля підтвердив укладення нового контракту з "АвтоВАЗом".

"Наприкінці 2012 року "Богдан" зупинив виробництво через погіршення ситуації на внутрішньому ринку", - говорить Красуля.

За словами Красулі, в 2012 ринок хоч і збільшився (на 14,5% до 237 602 штук), але імпорт потіснив місцеву продукцію.

"Після того як стало зрозуміло, що українська влада введуть спецмита на імпорт легкових автомобілів у розмірі 6,4-12,95%, "Богдан" переглянув свою виробничу програму, і зокрема домовився з "АвтоВАЗом "про відновлення закупівель машинокомплектів (вони не оподатковуються митами)", - сказав Красуля.

Як і колись, "Богдан" випускатиме автомобілі під трьома марками - Hyundai, Lada і "Богдан", зазначив Красуля.

За його словами, обсяги виробництва в 2013 році будуть залежати від ситуації на ринку.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>