Затримані у Білорусі волиняни повернуться додому сьогодні ввечері

Справу трьох волинян представників молодіжної громадської організації "Національний Альянс" Юлії Грищук, Назара Зеліновського і Юлії Сливінської, яких затримали 24 березня у Мінську під час акції опозиційних сил "День Волі", розглянув суд.

Відзначимо, що, попри найгірші очікування, білоруська Феміда виявилася поблажливою до волинян, яким загрожувало до 15 діб арешту. Як розповів заступник голови ВМГО "Національний Альянс" Богдан Бальбуза, неповнолітньому Назару Зеліновському суд виніс попередження. Юлії Грищук і Юлії Сливінський у якості покарання призначили одну добу адмінарешту. Оскільки їм зарахували час перебування у відділку міліції з моменту затримання, то й дівчат відпустили прямо у залі суду. Поки що зв'язатися з ними телефоном не вдається, але ввечері 26 березня усі троє мають повернутися додому. Виходячи з білоруського досвіду, цим молодим волинянам можуть заборонити в'їзд на території країни протягом наступних 5 років.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>