Прокуратура шукає підприємців, на яких тиснули у податковій

Слідчий відділ прокуратури Волинської області розслідує кримінальне провадження за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками відділу податкової міліції Луцької об'єднаної державної податкової інспекції.

Встановлено, що упродовж минулого і поточного років працівники податкової міліції скерували чотирьомстам суб'єктам господарювання незаконні вимоги надати копії господарських документів та з'явитися до органів податкової міліції для дачі пояснень. Викликавши таким чином у підприємців побоювання щодо проведення податкових перевірок та донарахування фінансових санкцій, податкові міліціонери пропонували їм вирішити ці "проблеми" за хабарі у готівкових коштах та у вигляді проплат рахунків за оргтехніку, пальне, поповнення мобільних телефонів тощо, повідомляю у прес-службі прокуратури Волинської області.

Наразі задокументовано декілька фактів вимагання та одержання у такий спосіб хабарів у суб'єктів господарювання.

Затриманому ж на гарячому за одержанням хабара працівнику податкової міліції обрано запобіжний захід, не пов'язаний із позбавленням волі. Тому у слідства є підстави вважати, що підозрюваний чи інші особи, в тому числі його колеги по роботі, можуть чинити тиск на суб'єктів господарювання, які уже дали свідчення, а також на тих, з якими органи розслідування ще не працювали.

Усіх, хто зазнав тиску з боку податкових міліціонерів, просять звертатись до слідчого відділу прокуратури області. За необхідності будуть вживатись заходи забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні.

Зазначимо, що згідно з положеннями ст. 369 Кримінального кодексу України, суб'єкти господарювання, які надавали матеріальні вигоди працівникам податкової міліції і не повідомили про це правоохоронні органи до моменту виявлення таких фактів без їхньої добровільної заяви, фактично є суб'єктами злочину і нестимуть кримінальну відповідальність за давання хабара. Особа ж, яка дала хабар, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо після давання хабара вона добровільно заявила у правоохоронні органи про те, що сталося, до моменту притягнення її до відповідальності.

Телефон для звернення у прокуратуру області - 72-22-22 та 77-60-36.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>