Микола Романюк зустрівся з головою УГКЦ

Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з Главою Української Греко-Католицької церкви Верховним Архієпископом Києво-Галицьким, Блаженнішим Святославом (Шевчуком).

Блаженніший Святослав подякував за можливість зустрічі з місцевою владою, яка для обох сторін є дуже необхідною. "Найперше, хочу засвідчити вам повагу від наших вірних, які мешкають тут у місті Луцьку. За нашими підрахунками у Луцьку 20 відсотків мешканців мають походження від греко-католиків. Таким чином, наша церква є історичною для міста Луцька. Тут є залишки Василіанського монастиря 17 століття, інші собори", - сказав він.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ми хочемо бути з нашими людьми і будувати братерські стосунки з іншими конфесіями, зокрема, тими, які вважають себе спадкоємцями Київської церкви. Ми хочемо, щоб в Україні була єдність церков. Тож шукаємо різних нагод прислужити громаді", - зазначав у своєму виступі Блаженніший Святослав

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Він запросив міського голову взяти участь в урочистостях, які відбудуться у Києві 17-18 серпня з нагоди освячення Собору на берегах Дніпра за участі духовенства багатьох країн світу, в тому числі Канади і США. На завершення зустрічі висловив сподівання на подальші конструктивні стосунки, щоб спільно прислужитися Богові, державі і громаді та вручив Миколі Романюку Бучачське Євангеліє, яке було написане у Луцьку.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>