Куди подіти зіпсований термометр

Нещодавно зіткнулася з проблемою: у мене зіпсувався ртутний термометр. Почала шукати, куди б його здати, все ж таки отрута. І виявилося, пунктів прийому таких речей у нас немає. Найкраще, що мені порадили в одній із аптек, – загорнути термометр у папірець так, щоб ртуть не витекла, і викинути у смітник, щоб його вивезли на сміттєзвалище. Можливо, мене погано поінформували і такий пункт у Луцьку все ж є?

Надія К.,

м. Луцьк

Від редакції: Як нам повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій у Волинській області, у Луцьку дійсно немає пункту прийому зіпсованих приладів, які містять ртуть. Колись, щоправда, був, але його закрили за недотримання санітарних норм. Найближчий такий пункт – у Львові (вул. Стефаника, 4). Тож власникам небезпечних приладів потрібно зберігати їх у себе вдома або самостійно вивозити у Львів. А щоби ртуть не вивітрювалася, порадили тримати пошкоджений термометр у ємкості з водою – так вимагають правила зі зберігання отруйних речовин.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>