Подруга знайшла у ліжку розламану голку

Доброго дня! Я, звичайно, не дуже вірю у всілякі відьмарства та чаклунства, але випадок, про який розповіла подруга, змусив задуматися. Якось у себе в ліжку вона знайшла закопчену голку з обламаним вушком. Спочатку не звернула на неї особливої уваги, але коли під ліжком, біля порога та в одвірку виявила кілька штук таких «сюрпризів», занепокоїлася. Помітила, що голки з’являлися саме тоді, коли до неї приходила ночувати свекруха, з якою постійно «воювали». Подрузі казали, що це, ймовірно, її гостя насилає якісь чари. Втім, вона тільки посміхалася: все ж добре, проблем немає. З голками розправилася просто: змела їх на совок і викинула. Через деякий час я зустріла подругу. Вона, засмучена, повідомила, що посварилася зі своїм чоловіком, справа йде до розлучення. Довелося нагадати їй про голки. Я переконала звернутися до ворожки, щоб та пояснила неприємні знахідки.

Через знайомих «вийшли» на Ольгу Семенівну з Гайсинського району. Вона розповіла, що коли під дверима, біля порога або на дверях знайшли чорні пера, голки, шматки ниток, грудки землі або солі, то на вас хочуть накликати нещастя. Такі речі називають підкладами.

Заговорені голки і шпильки втикають у двері, одвірки, бувають випадки, коли шпильки непомітно встромляють в одяг. Цвяхи можуть вбивати, просто підкидати. На другому місці за частотою використання – земля і сіль. Землю беруть із цвинтаря і підсипають тому, кому бажають швидкої смерті. Сіль – потужний акумулятор енергії. Зазвичай її підсипають на розлад у родині, хвороби. Землю і сіль можна виявити як на порозі, так і в квартирі – за килимком.

Іншим способом наведення порчі є пір’я, мертві мошки, метелики та інші комахи. Їх не підкладають у квартирі, а насипають біля порога, сподіваючись, що жертва наступить. Найстрашнішим підкладом є яйце – його кладуть на смерть. Забобонні люди не чіпають підклад голими руками. Якщо знайдений біля дверей, до будинку його не вносять. Зазвичай одягають рукавички, акуратно змітають «злий подарунок» на папірець і виносять подалі. Найкраще таку річ спалити.

Є й інший вид підкладів, які не призначені для когось конкретного. Це можуть бути гроші чи коштовності, знайдені на вулиці. Залишаючи їх, відьми переносять свої хвороби на інших. Забобонні люди ніколи не піднімають знайдені на вулиці гроші. Вважається, що, взявши банкноту, людина бере із собою і хвороби, залишені на ній.

Тому обережно треба ставитися до знайдених речей, скропити їх свяченою водою, прочитати молитву та спалити. Варто відігнати негативні думки і думати лише про хороше.

Орися Волинець,

Вінницька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>