Екс-депутат Волиньради Олександр Вікторов подався у біга

Працівники УДЕСБЕЗ УМВС України у Волинській області задокументували злочинну діяльність депутата обласної ради та його спільниці. Тож у вересні Луцький міськрайонний суд Волинської області, розглядаючи матеріали кримінальної справи, порушеної за ч. 2 ст. 368 (Одержання хабара), ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, виніс вирок хабарникам.

Директор комунального підприємства "Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування" виконавчого комітету Луцької міської ради Олександр Вікторов отримав п'ять із половиною років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій та адміністративно-господарських функцій на 3 роки та конфіскацією належного йому майна. А майстер з благоустрою цього ж підприємства Світлана Тук - 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.

Однак такий вердикт Феміди не влаштовував представників державного обвинувачення. Тож Прокуратурою Волинської області подано апеляцію.

Нагадаємо: вступивши у злочинний зговір, директор комунального підприємства та майстер з благоустрою вимагали та отримували хабарі від фізичних та юридичних осіб за сприяння у виділенні місць під захоронення на міському кладовищі та укладення договорів оренди приміщень комунального підприємства. Загалом викрито сім фактів вимагання та отримання хабарів на загальну суму 45250 гривень. Серед послуг, які надавали спритники, - так зване бронювання могил. У результаті на міському кладовищі створювалися макети поховань.

Колегією суддів Апеляційного суду Волинської області з обвинувачення стосовно Олександра Вікторова виключено кваліфікуючу ознаку - вимагання хабарів та призначено остаточне покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на 3 (три) роки з конфіскацією всього належного на праві приватної власності майна. Покарання стосовно Світлани Тук залишено без змін.

При обранні міри запобіжного заходу щодо екс-депутата слідчі органи клопотали про його арешт, однак суд визначив: підозрюваний перебуватиме на підписці про невиїзд. Тепер же зусилля працівників міліції спрямовані на розшук злочинця, адже він зник і ухиляється від відбування покарання.

Усіх, хто володієте інформацією щодо місця перебування розшуканого, просять повідомити працівникам органів внутрішніх справ. Конфіденційність гарантують.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>