Обласна рада визначилася з представниками у конституційному суді

Робоча група Волинської обласної ради визначилася із юристами, які представлятимуть у Конституційному Суді України подання щодо тлумачення мовного закону.

Ініціював звернення до КСУ, розробивши відповідний проект сесійного рішення Сергій Слабенко. На другому засіданні він представив підготовлений документ, який може бути основою конституційного подання щодо тлумачень "мовного" закону. При цьому, пан Слабенко зауважив, що документ написаний згідно із рекомендаціями КСУ та з врахуванням побажань, без вживання образливих висловів щодо діючої влади та не містить оціночних суджень. Крім того, в документі не стверджуватиметься, що окремими статтями порушуються норми Конституції України, а пропонуватиметься КСУ розтлумачити конкретні позиції в Законі у співвідношенні з Основним Законом держави. Усі члени групи погодилися взяти документ, запропонований Сергієм Слабенком, за основу та доручили йому допрацювати подання. Йдеться про внесення стилістичних правок. Після підготовки документ подадуть на підпис голові обласної ради та оприлюднять на офіційному веб-сайті представницької влади на Волині.

Члени робочої групи також вирішили, що обласну раду в Конституційному Суді України будуть представляти депутати обласної ради Сергій Слабенко, Олег Батюк та заступник начальника відділу юридичного забезпечення діяльності обласної ради Сергій Хитрик.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>