На Волині взялися за розвиток велосипедної інфраструктури

На засіданні Рожищенської міської ради прийняли Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури у місті Рожище. У ній визначено схему велосипедних шляхів через місто й наявність інших елементів велоінфраструктури (як, наприклад, велостоянки) та передбачено їх врахування під час проведення реконструкції, капітального ремонту, розширення вулиць, а також під час надання дозволів на спорудження великих об'єктів зі значними потоками людей рекомендувати забудовнику створювати елементи велосипедної інфраструктури.

"Концепція розвитку велоінфраструктури - це інструмент, який дозволяє створювати умови для покращення загальної транспортної інфраструктури та, зокрема, того її компоненту, який стосується велотранспорту. Прийняття цього документу - це перший і надзвичайно важливий етап для розвитку велосипедної інфраструктури, який відкриває чимало можливостей", - прокоментував актуальність Концепції Юрій Моклиця, експерт, який працював над розробкою документу.

Що ж до конкретно передбачених заходів, то, відповідно до Концепції, до 2020 року у Рожищі планується спростити механізм отримання дозволів на встановлення велосипедних стоянок та інтегрувати схему велосипедних шляхів до загального транспортного планування.

На черзі розгляд аналогічних документів на сесіях міських рад Ковеля та Нововолинська.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>