Прокуратура завела справу на ветеринарів

Волинська транспортна прокуратура провела перевірку додержання законодавства про якість і безпечність харчових продуктів та про відходи у Луцькому пункті державного ветеринарно-санітарного контролю на державному кордоні і транспорті.

Встановлено, що посадовими особами пункту під час оформлення та вирішення питання про видачу ветеринарних документів на партію м'ясопродукції, імпортованої з Польщі одним із луцьких ТзОВ, було ухвалено неправомірне рішення про повернення цієї продукції виробнику.

Згідно експертного висновку Державного управління "Волинська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини", 9,5 із 19 тон харчових продуктів були визнані непридатними для споживання людиною.

Ухваливши рішення про повернення неякісної продукції виробнику, службові особи Луцького ПДВСКН перевищили надані їм законом повноваження. Адже згідно із чинним законодавством, усі забраковані харчові продукти, що становлять високий ризик для здоров'я людини та тварин і не підлягають переробці чи обробці, повинні бути знищені, аби запобігти їх подальшій реалізації.

Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>