Погода і суддя допомогли “Зорі” обіграти “Волинь”

"Зоря"-"Волинь" - 3:1

Голи: 1:0 - Даніло, 14. 2:0 - Даніло, 18 з пен. 2:1 - Савич, 34. 3:1 - Болі, 76.

"Зоря": 91. Левченко, 16. Ярмаш, 14. Шуніч, 15. Вернидуб, 17. Ігнатьєвіч (22. Любеновіч, 46), 35. Грицай - к, 4. Чайковський, 25. Білий, 37. Хомченовський, 9. Даніло (2. Галюза, 81), 10. Ліпартія (94. Болі, 63).

"Волинь": 1. Старцев, 3. Сімінін - к, 4. Ілієв (38. Насонов, 82), 6. Шиков, 5. Занєв, 24. Ізворану (18. Приндета, 46), 15. Шандрук, 90. Пилипчук (14. Масло, 72), 19. Бабир, 10. Бікфалві, 11. Савич.

 

Попередження: Грицай (41), Ліпартія (62), Болі (64), Любеновіч (84) - Сімінін (13), Шиков (16), Ізворану (35), Пилипчук (67), Насонов (83).

Вилучення: Сімінін (53).

 

Сказати, що у Луганськ "Волинь" приїхала у гарному настрої аж ніяк не можна. Через потужні снігопади на Західній Україні команда не змогла вилетіти на Схід літаком. Спочатку лучани автобусом дісталися до Києва, а вже зранку потягом вирушили на Луганськ. Були й серйозні проблеми зі складом на гру. Фактично "Волинь" лишилася без гравців атаки - Павлов і Овонікоко лікують травми, а головний форвард Даніель Суботич примудрився назбирати вісім попереджень й отримав дискваліфікацію. Крім того несподівано "вилетів" атакуючий півзахисник Рамон Лопес. Тому перед тренерським штабом луцького клубу стояла серйозна дилема. Вирішено було на вістрі поставити єдиного наявного на цей момент нападника македонця Душана Савича, хоча він значно поступається антропометричними даними Суботичу, і чіплятися за м'яч йому було набагато складніше.

Але спочатку "Волині" більше доводилося відбиватися. Господарям поля вдався відносно швидкий гол. За сумнівний фол практично на "бровці" арбітр матчу показав Сергію Сімініну попередження і призначив штрафний. Після його подачі Даніло елегантним доторком голови спрямував м'яч у сітку. Не встигли лучани оговтатися від цього удару, як арбітр призначив у ворота Максима Старцева 11-метровий, хоча, здалося. що порушення правил було як мінімум на лінії штрафного майданчика. Проте апеляцій футболістів "Волині" ніхто не чув. Реалізував пенальті Даніло. Після цього лучанам довелося дуже важко. Господарі поля мали ще кілька нагод збільшити відрив у рахунку, але Старцев і захисники захищали свої ворота стіною. А під кінець тайму "Волинь" таки розбігалася і навіть створила кілька напівмоментів. Один з них перетворився на гол. Бікфалві подав кутовий, Бабир головою перекинув м'яча на дальню стійку, а Савич грудьми заніс "круглого" у ворота. Таким чином інтрига була збережена. Почався цікавий і гострий футбол. Але на "Волинь" очікував черговий удар. Друге попередження отримав Сімінін. Лучани залишилися у меншості.

"Волині" уже не було чого втрачати, й команда далі продовжувала шукати шанси попереду, і уже значно знизила пильність в обороні. Тож ще неодноразово "Волинь" рятував Максим Старцев. А можливість зрівняти рахунок втратив Савич. У швидкій атаці три в три він спробував сам пробити голкіпера, хоча на більш зручних позиціях перебували Бікфалві і Бабир. Голкіпер "Зорі" ліквідував загрозу. Остаточно поховав інтригу третій гол господарів поля. Він став наслідком помилки голкіпера лучан Старцева та центральних захисників команди - французький легіонер "Зорі" Яннік Болі забивав у порожні ворота, чим і поставив крапку у намаганнях "Волині" врятувати.

Після матчу зазвичай стриманий Анатолій Демяненко неодноразово згадував про арбітраж. Зазначимо, що уже у другому поспіль турі за судді допускають результативні помилки на користь суперників "Волині". Так у попередньому матчі з "Динамо" був зарахований гол з офсайду у ворота лучан.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>