Адвокат отримав хабар за посередництво у “роботі” з судом і виконавцями

Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області затримали 27-річного лучанина, адвоката Рівненської обласної колегії адвокатів, який вимагав від приватного підприємця грошові - 2500 доларів США, повідомляє прес-служба волинської міліції.

У подальшому правозахисник мав передати їх у якості хабара службовим особам відділу державної виконавчої служби Волинської області та судовим органам за сприяння у поверненні вилучених запчастин до сільськогосподарської техніки, автомобіля й списання штрафних санкцій.

Адвоката затримали "на гарячому" під час отримання ним частини коштів - 1000 доларів США.

Нині триває досудове розслідування. Останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція або давання хабара). Спритник може опинитися за ґратами на термін від чотирьох до восьми років. На період розслідування кримінального провадження щодо адвоката обрано міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання (ст. 179 КПК України).

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>