Шевченківські дні у колоніях

В установах виконання покарань на Волині відбулися Шевченківські дні, повідомляє прес-служба Управління ДПтС України у Волинській області.

У Цуманській виправній колонії №84 начальники відділень соціально-виховної та психологічної служби прочитали для засуджених лекції про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка. Засуджені кожного відділення виготовили тематичні стінгазети. Також 9 березня відбувся самодіяльний концерт, на якому виконували твори великого Кобзаря під акомпанемент гітари та акордеону.

В загальноосвітній школі Ковельської виховної колонії відбувся літературно-тематичний захід "В сім'ї вольній, новій", організований вчителями школи Марією Григолою та Михайлом Скоклюком. Ведучими заходу стали вихованці Олександр Шамко та Сергій Фомін. Всього до літературно-тематичного заходу, організованого вчителями-філологами, залучили 96 учнів школи. Звучали пісні у виконанні вихованця Марку Петрі "Думи мої, думи", засуджені прочитали вірші "Мені тринадцятий минало", "Заповіт", "Мені однаково", "Розрита могила", уривок з поеми "Кавказ", балади "Причинна", під час якої звучала музика композиторів Бориса Лятошинського, Миколи Лисенка.

У фойє школи розмістили тематичну виставку літератури "Караюсь, мучусь, але не каюсь", а також експозицію вишиваних робіт "Шевченкіана", до якої увійшли створені руками вихованців ілюстрації до творів та портрети Тараса Шевченка.

У виховній колонії за звання найкращого декламатора змагалися учні школи у конкурсі "Бережімо слово Кобзаря".

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>