28 відсотків школярок у ПАР – ВІЛ-інфіковані

Щонайменше 28% школярок в ПАР є носіями ВІЛ-інфекції, заявив міністр охорони здоров'я країни Аарон Мотсоледі. Чиновник пов'язує такий високий відсоток заражених серед неповнолітніх дівчаток з тим, що їх використовують «багаті покровителі - люди похилого віку». За словами міністра, йдеться про дівчаток у віці від 10 до 14 років. Для порівняння, серед хлопчиків того ж віку виявлено лише 4% ВІЛ-інфікованих.

Про це пише Gazeta.ua.

Мотсоледі також повідомив, що серед заражених ВІЛ школярок є і вагітні дівчатка. У 2011 році в країні налічувалося 94 тисячі вагітних школярок, з них щонайменше 77 000 зробили аборти в державних клініках.

За офіційною статистикою, близько п'яти мільйонів людей в ПАР є носіями ВІЛ - це приблизно 10% населення країни. У минулому році померли 260 тисяч людей, заражених СНІДом, це майже половина від усіх померлих у країні за рік.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>