Люди протестують проти нелегальних рубок лісу на Волині

Упродовж тривалого часу масові рубки лісу не дають спокою громаді Милятинської сільської ради Іваничівського району. Неодноразово мешканці села Грушів цієї сільської ради порушували це питання на сходах селян перед місцевою та районною владі12, проте дієвої допомоги так і не знаходили. Перекриття доріг та встановлення обмежувальних знаків, на жаль, помітних зрушень у вирішенні цієї проблеми не дали.

12 березня 2013 року пообіді, інформує прес-служба Волинської організації ВО "Свобода", на територію села Грушів прибув величезний трейлер, який транспортував лісорубну спеціальну техніку. Зі слів сільського голови Валентина Ілова, це відбувалося, попри наявність обмежувальних знаків та заборону в'їзду на цю територію вантажного транспорту. Дивним виглядало ще й те, що цю спецтехніку супроводжував легковий автомобіль із іноземними номерними знаками, імовірно, польськими або литовськими.

Про цей факт місцеві активісти одразу ж повідомили в Іваничівський райвідділ міліції, закликавши правоохоронців запобігти масовій вирубці лісу. Відповідне письмове звернення було направлене на ім'я начальника Іваничівського РВ УМВС Мирослава Яціва.

Як повідомили мешканці села Грушів, на місце надзвичайної події виїжджала слідчо-оперативна група. З їхніх слів, один із КамАЗів, завантажений лісом, правоохоронці затримали до з'ясування обставин. Наразі проводиться перевірка законності дій горе-лісорубів. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>