Україна запроваджує спецмито на ввіз автомобілів

Україна вирішила запровадити спеціальне мито на імпорт в країну нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Таке рішення Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі ухвалила ще 28 квітня 2012 року. Воно вступить у дію через 30 днів з дня опублікування в "Урядовому кур'єрі", тобто від 14 березня.

Нагадаємо, на початку червня минулого року тодішній міністр економіки Петро Порошенко повідомив, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про запровадження спеціального мита на імпорт автомобілів у розмірі 6,46-15,1%. Нині податок на імпорт авто становить 10%.

В Європі жорстко відреагували на такі ініціативи і заявили, що мають намір застосувати проти України економічні санкції, якщо Київ запровадить спецмито на іноземні авто.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>