У Луцьку ділили кордони трьох держав

У Луцьку відбулася зустріч голови Державної прикордонної служби генерала армії Миколи Литвина, голови Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь полковника Олександра Боєчка та головного коменданта Прикордонної варти Республіки Польща генерала Домініка Трача. Сторони зібралися, аби підписати угоду про закріплення точки стику кордонів трьох держав. Вона знаходитиметься по середині річки Західний Буг (з українського боку - Шацький район). Відповідний знак носитиме назву "Буг".

Відтепер відповідно до угоди договірне оформлення українсько-польського кордону буде завершено повністю. Що стосується кордону з Білоруссю, то українська сторона розраховує, що підписаний документ прискорить початок процесу демаркації спільної ділянки кордону.

Микола Литвин відзначив, що Україна визначила практично усі точки стику з сусідами на західному кордоні. Нині продовжується робота з російською та білоруською сторонами.

Як зазначив керівник польського прикордонного відомства Домінік Трач, для його держави подія, яка відбулася у Луцьку, дуже знакова. Адже відтепер Польща повністю завершила визначення своїх меж.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>