Футбольні війни по-луцьки

Представник основного інвестора ФК «Волинь» (Луцьк) компанія «Мантімус Коммершиал ЛТД» (зареєстрована на острові Кіпр) заявив про припинення фінансування клубу, у тому числі проектів, пов’язаних з реконструкцією стадіону, створенням нових спортивних баз у зв’язку з діями і позицією колишнього керівника та одного з учасників клубу Василя Столяра. Відповідна заява була опублікована на клубному сайті.

«Вступаючи до складу учасників ФК «Волинь» у липні 2011 року, інвестор бачив перспективність розвитку клубу, тож і погодився надати фінансову підтримку. Він покладався на прозорість процесу з боку інших його учасників, а також запевнення у тому, що клуб належним чином зареєстрований у всіх футбольних організаціях, має право брати участь у всіх внутрішніх і міжнародних змаганнях і веде свою господарську діяльність відповідно до закону. Та виявилося, що до нього останнім часом накопичилося багато претензій з боку інших футбольних клубів, організацій, колишніх акціонерів та самих футболістів. Посилилася й увага з боку правоохоронних органів щодо питань, які належать до діяльності футбольного клубу до середини 2011 року. Також у зв’язку з його реорганізацією у 2010-2011 роках, найближчим часом можуть виникнути питання про дійсність членства ФК «Волинь» у регіональній та національній федераціях футболу. У розпорядженні клубу є копія листа керівника регіональної федерації футболу Волині Василя Столяра, у якому він заперечує членство ТОВ «ФК «Волинь» у цій федерації, що в свою чергу може призвести до виключення клубу з числа учасників змагань і поставити під сумнів результати матчів, зіграних раніше за участю команди», – йдеться у заяві.

У всіх бідах нове керівництво ФК «Волинь» звинувачує попереднього головного власника і діючого президента клубу Василя Столяра.

Наразі відомо, що фінансові претензії до луцької команди має її екс-голкіпер сенегалець Ісса Ндоє, який через FIFA хоче стягнути на свою користь мільйон доларів США.

Віднедавна у провадженні спортивного арбітражного суду з’явилася справа за позовом столичного бізнесмена-юриста Дениса Серебренникова. Він займається інвестиційною діяльністю і є засновником багатьох фірм. Співвласником ФК «Волинь» став нібито кілька років тому, придбавши 25 відсотків у екс-віце-президента клубу Юрія Пирожка за 45 мільйонів гривень. Згодом, коли відбувалася перереєстрація ФК «Волинь», про нього нібито забули. Тепер бізнесмен хоче повернути свої 45 мільйонів через суд.

Зважаючи на це, керівництво кіпрської компанії «Мантімус Коммершиал ЛТД» (до речі, також є власником одного з популярних волинських Інтернет-ресурсів) зажадало від дирекції ФК «Волинь» передати виявлені матеріали з відповідними заявами у правоохоронні органи для перевірки законності діяльності колишнього керівництва клубу. Інвестор стурбований ситуацією, що склалася, і не бачить перспектив для подальшої співпраці з ФК «Волинь» у зв’язку з цими фактами. Разом з тим, «Мантімус Коммершиал ЛТД» готова розглянути можливість продовження співпраці з футбольним клубом, якщо проблемні питання будуть вирішені.

Нині ФК «Волинь» продовжує функціонувати у звичному режимі, й про фінансові труднощі там не говорять.

Василь Столяр, коментуючи ситуацію волинським журналістам, спростував обвинувачення на свою адресу. Для людей, які цікавляться життям ФК «Волинь» і є близькими до клубу, відомо, що з приходом нового менеджменту, Василь Столяр усунутий від прийняття реальних рішень. Посада президента за ним зберігається, але сам він фактично виконує роль англійської королеви. У грудні 2012 року Василь Столяр виявив бажання вийти з акціонерів ТОВ «ФК «Волинь» з вимогою повернути 25% майна. Саме така частка клубу належить йому на сьогоднішній день. Саме це й могло спровокувати черговий виток інформаційної війни проти президента клубу.

Василь Андрійович стверджує, що компанія «Мантімус Коммершиал ЛТД» фактично не є інвестором клубу. Гроші, які вона надала «Волині» – це всього лиш позика. Василь Столяр збирає документи на підтвердження своєї правоти.

До речі, у ФК «Волинь» назріває ще один скандал. З достовірних джерел «Віснику+К» стало відомо, що у міліцію надійшла заява щодо зникнення коштів, виручених за трансфер півзахисника В’ячеслава Шарпара у харківський «Металіст». Мова йде про 12 мільйонів гривень. Ця сума нібито надійшла на рахунок клубу, а згодом гроші якимось чином зникли. Розібратися у ситуації спробують правоохоронці.

Вболівальники луцької команди з острахом чекають на нові повідомлення про темний бік її життя. Чи не виникне ситуація, коли великий футбол у Луцьку виявиться нікому не потрібним, як це, приміром, сталося у сусідньому Рівному, яке нині не має команди навіть у другій лізі.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>